Dansk skanner gør sikkerhedskontrollen fire gange hurtigere

De fleste der har prøvet af flyve mere end en gang kender til, at man spilder en masse tid på, at stå i kø til sikkerhedskontroller i lufthavne verden over.

Der kan dog være håb for en hurtigere tur igennem sikkerhedskontrollen i fremtiden da et hold forskere på DTU, er på vej med en helt ny teknologi og en skanner, der kan undersøge håndbagage, uden at man behøver at tage vandflasker, computer og andet op af sin taske.

I stedet vil passageren blot skulle placere sin taske i en helt særlig trolley, der herefter hurtigt kører tasken igennem og skanner den for farligt materiale. Samtidig med vil passageren kunne gå igennem en kropsskanner og hurtigt komme videre til gaten i lufthavnen.

Seniorforskningsingeniør på DTU Ulrik Lund Schmidt, forventer, at det er muligt og firedoble antallet af passagerer, der kan nå igennem sikkerhedskontrollen på en time.

Deres skanner bruger avanceret matematiske algoritmer, der analysere røntgenbillederne og dermed kan give en meget præcis karakteristik af de ting, der befinder sig i en taske.

En taske vil blive fotograferet fra 12 forskellige vinkler, så det er umuligt at gemme noget i tasken. Derfor vil det ikke længere være en nødvendighed, at skulle tage sin computer eller andet eletronik op af sin taske.

Systemet er under udvikling og forventes at blive sendt til certificering allerede i sommeren 2017.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment