Få mere luft i økonomien med en energirenovering

Det kan lyde paradoksalt, at man kan spare penge ved at bruge penge. Det er dog heller ikke fordi, at du tjener en masse penge med det samme, men over tid er der virkelig mange penge at hente. Derudover hjælper du et skrantende miljø. Det kan altså virkelig godt betale sig at energirenovere. Vi guider dig!

Valg af byggeentreprenør

En af grunden til at mange afskrækkes for at begynde på energirenovering er det omfattende beløb, men skal lægge til sin byggeentreprenør.

Det er selvfølgelig meget forskelligt fra det ene projekt til det andet, men i rigtig mange tilfælde betaler man en stor sum, hvis man laver en omfattende renovering. Beløbet kan dog sænkes betydeligt, hvis du bruger lidt tid på at undersøge de forskellige entreprenører.

Der er nemlig stor forskel på prisen fra den ene til den anden. Dette er dog begyndt at gå op for flere og flere danskere, hvorfor at en virksomhed som Baltic Workforce har oplevet en rekordtravl sommer. Baltic Workforce er af disse entreprenører der udbyder sin service væsentligt lavere end, hvad markedsprisen ellers er.

Hvad kan jeg renovere?

Typisk inddeler man selve energirenoveringsmulighederne ind i to kategorier.

  1. boligens klimaskærm
  2. diverse installationer

Boligens klimaskærm

Boligens klimaskærm er kort fortal det, der adskiller yde- og indemiljøet. Det indbefatter blandt andet isolering af facade, kælder, ventilation, tag, gulve, døre og vinduer. Hertil er der altså rigtig mange mulige tiltag.

I forhold til at spare flest penge og give det bedste indeklima, er en hulmursisolering en af de bedste tiltag. tiltaget er særligt effektivt, hvis du er bosat i en ældre bygning, hvor hulrummet mellem yder- og indervæggen ikke tidligere er blevet behandlet.

En anden god idé er at udskifte vinduerne og dørene. Disse er ofte de svage led i forhold til at holde på varmen. Tiltaget er hurtigt overstået og kan virkelig gøre en forskel.

Diverse installationer

Kongetiltaget hertil er en installering af et solcelleanlæg. Det er et omkostningstungt foretagende i form af et højt engangsbeløb, men det er samtidig også et foretagende, der virkelig spare dig mange penge i det lange løb.

Af mindre tiltag kan du blandt andet overveje en udskiftning af termostatstyringer og radiatorventiler.

Finansiering af energirenoveringen

Dette er jo hvad det hele om. I bund og grund foretager mange sig en energirenovering af økonomiske årsager. At du så får et bedre indeklima, skåner miljøet er rigtig gode følgeting, men ikke den primære grund.

Når du energirenoverer, sparer du ikke bare penge over tid, du øger også din boligs salgsværdi. I enkelte tilfælde er boligen blevet 500.000 kroner mere værd.

At du tilmed har gode muligheder for at blive finansieret i din energirenovering, gør det bare endnu mere attraktivt. Først og fremmest kan du søge om tilskud hos diverse energiselskaber. De har nemlig for nyligt indgået en energispareaftale, der skal hjælpe forudsætninger for energirenovering.

Derudover kan du søge om håndværker fradrag og låne til billige renter hos banker og realkreditinstitutter.

No Comments Yet.

Leave a comment