Fordele og ulemper ved interne og eksterne servere

Som virksomhed skal man altid have en god hjemmeside, hvis man har respekt for sig selv. Det siger sig selv, at der findes forskellige muligheder på markedet, og denne artikel vil kigge nærmere på fordelene ved at have en intern og en ekstern server. Vi kigger selvfølgelig også på, hvilke dårlige sider de to muligheder giver.

Når man som virksomhed skal vælge den rigtige hosting-løsning, er der flere forskellige ting, som spiller ind. Først og fremmest bør man selvfølgelig kigge på sin størrelse, som kan være afgørende for, hvilken løsning der er den rigtige. Egentlig kan man overordnet set dele mulighederne op i to, nemlig interne og eksterne servere. Men hvad er så forskellen?

Intern hosting

Når man taler om interne servere, betyder det, at virksomheden selv styrer butikken, så at sige. Alle former for hardware og styring køres indenfor virksomhedens vægge, og det er derfor let at holde øje med tingene selv. Der er altså ingen udefrakommende, som spiller en rolle ift. styringen af hjemmesiden eller eventuelle ændringer.

Hvis der sker fejl, er det også internt i virksomheden, at problemerne løses, og der vil være folk ansat til at have ansvaret for disse ting.

Fordele

  • Direkte opsyn. Der er altid mulighed for, at man selv kan tjekke op på tingene. Det giver en stor sikkerhed, at man ikke først skal igennem en masse andre, før man får mulighed for at undersøge problemerne
  • Hvis virksomheden har gode folk ansat, vil det give en langt flere naturlig struktur og et bedre flow, at det hele foregår indenfor husets vægge. Har man midlerne og folkene, vil det altså være en oplagt løsning

Ulemper

  • Det koster mere i startomkostninger at vælge den interne model, for der er en masse, man skal anskaffe sig til at komme i gang
  • Det er selvfølgelig også en ulempe, at man er nødt til at have eksperter ansat internt, så man altid har et stort fokus på serverne.

Ekstern hosting

Ekstern hosting er ikke overraskende i den helt anden boldgade. Her handler det om, at virksomheden finder sig en udbyder, som leverer et produkt. Der kan være stor forskel på, hvilket produkt man bestiller, og det er selvfølgelig afhængigt af virksomhedens behov. Når man har eksterne servere, vil ansvaret ligge hos udbyderen, og der vil altid være mulighed for at få support udefra, hvis der skulle opstå problemer. Denne form for hosting giver en masse muligheder for alle typer virksomheder, som ikke selv føler sig i stand til at varetage sin egen hosting. Man betaler typisk et månedligt beløb for styringen af siden. Du kan læse mere om fordelene ved ekstern serverhosting her.

Fordele

  • Generelt er det en nemmere løsning, hvis man bare gerne vil have en simpel løsning, som fungerer. Det er samtidig en langt billigere løsning, som fungerer godt for mindre virksomheder
  • Der er betalt for support ved eventuelle problemer, og man kan altid ringe udbyderen op og få hjælp.

Ulemper

  • Hvis der opstår problemer, kan der gå længere tid, før man igen er oppe, fordi systemet tilses af folk udefra i stedet for internt.

No Comments Yet.

Leave a comment