Gør dit kontor mere miljøvenlig med 3 enkle trin

I kølvandet på klimakrisen, mærker vi alle presset på at blive mere miljøvenlige og eftertænksomme, i vores måde at handle på og hvordan vi bruger de ressourcer, vi har her på jorden. I denne artikel bliver du guidet i, hvordan du får et mere miljøvenligt kontor.

De små ting

For at gøre dit kontor mere miljøvenligt, handler det om at optimere steder, hvor der kan bruges mindre ressourcer for samme formål.

  1. sparrepærer. At bruge de mest miljøvenlige pærer, kan være et godt skridt mod et mere miljøvenligt kontor. Det kommer selvfølgelig an på kontorets størrelse, men det kan på længere sigt gøre en stor forskel i forhold til strømforbrug. Tænk på at lyset bruges 5 ud af 7 dage, det meste af dagen.
  2. Få indført genbrugsbeholdere til diverse på kontoret. Det kan være alt fra genbrug af plastik, til en biospand til alt der er bionedbrydeligt som for eksempel madrester. Få lavet et pænt system, hvor der står tydeligt, hvad de forskellige beholdere skal indeholde. Undervis dine medarbejdere i genbrug/genanvendelse og hvorfor det er nødvendigt, hvis man vil passe på miljøet og klimaet.
  3. Få optimeret forskellige processer. Det kan være alt fra gamle computere, som bruger mere strøm end de nyere, til internettet. Fibernetvæk kan på længere sigt bedre betale sig, og holder driftsomkostningerne nede og sikre uafhængighed af eksterne leverandører.
  4. sørg for at få skiftet vinduer og døre ud, hvis de er meget gamle. På den måde, kan du på sigt spare penge på varme, da nye døre og vinduer er bedre til at isolere, og på samme tid passer du på miljøet.
  5. Køb miljørigtig maling. Miljørigtigt maling er produceret under strikte og bestemte forhold, der skader miljøet mindst muligt.

Kantineordning

I forhold til kantineordning, kan i også justere jer til at blive mere miljøvenlige.

  1. Lav kantinen om til en vegetarisk kantine. Det vil sige, at alt mad er lavet uden nogen former for kød. Det er bevist, at kødproduktionen udleder mere CO2, end alt andet produktion af madvarer. Produktionen af oksekød, er værst. Derefter kommer svin, kylling og fisk. Derudover er det også sundere at spise vegetarisk, da forskningen kan se en sammenhæng i tarmkræft og et stort indtag af oksekød.
  2. Lav kun det med, som i kan spise. Prøv så vidt muligt at undgå madspild, da den øgede produktion af mad, er med til at forurene klimaet. Det kan godt være du ikke ser det, som den helt store klimasynder, men hvis alle virksomheder, tog alle, små som store, klimaråd til sig, ville vi kunne lave en markant forskel.

 

Køb genbrug og miljøvenligt interiør

Selvfølgelig skal kontoret have møbler og alt andet der hører til. Hvis det er muligt, så gå efter genbrug. Det er vigtigt at tænke på, at minimere vores forbrug i alle aspekter. Når du endelig køber nyt, så køb da kvalitet, som holder længere. På den måde, kan vi arbejde på at få bugt med en ”brug og smid ud kultur”. Prøv så vidt muligt at købe produkter som er lavet af genbrugsmateriale. Det gælder specielt papir og køkkenemballage.

Comments are closed.