Hvilken boligstil passer til dig?

Indretning kan være rigtig svært, især hvis man ikke ved hvilken stil man går efter. For selvom man godt kan blande forskellige stilarter, skal der alligevel gerne være en rød tråd igennem din bolig. Her kan du læse mere om hvilken boligstil, der passer bedst til dig, din bolig, og jeres behov. Det hele skal jo gerne gå op i en højere enhed.

Ny nordisk

Ny nordisk indretning, er som navnet også siger en boligstil der er meget populær i Norden. Denne stil er blevet startet af boligfirmaet muuto, som er et rigtig godt udtryk på ny nordisk bolig. Og ligesom ny nordisk madlavning, er stilen med fokus på nordiske ’råvarer’ altså de elementer der er. Din bolig skal være lys, og let. Også benytter man rigtig mange elementer, fra den nordiske natur. F.eks. bruger man mange træsorter, læder, uld, og beton. Og jo mere lethed, luft, og minimalisme du putter ind i rummet, jo bedre passer det ind i kategorien. Dette indretning stil passer rigtig godt til ældre Københavnerlejligheder med højt til loftet, nybyg, og nyere boliger. Så hvis du har været i gang med ejendomsinvesteringer, eller bor i en nys lejlighed med masser af luft, så passer Nordic Living rigtig godt ind. Og hvis du overvejer, at investere i en ny bolig kan du med fordel holde øje med proticagroup.com som er specialiseret i dette. Hvis vi kigger på farverne i denne boligstil, vil du meget opleve, afdæmpede farver som man også kan finde i naturen. Altså Grøn, brun, grå, også få andre forskellige afdæmpede farver. Du kan bruge plakater som kunst, da de på en god måde kan give det nordiske naturudtryk. Også er planter i indretning også rigtig godt i denne type indretning. Stilen vil ofte være klassisk, med planke- eller betonborde men også bløde lyse materialer som f.eks. velour eller hør.

Urban living

Urban Living som boligstil, er også kendt som Newyorkerstilen. Det er en stil helt tilbage fra 60’erne, hvor kunstnere begyndte at indrette i denne stil. Stilen er meget industriel, fordi den ofte udsprang sig af nedlagte fabriksbygninger og lokaler og boliger i den stil. Derfor ser man også meget mursten, jern, og beton i denne bolig stil. Det er en rå og maskulin stil, og man har ofte forelsket sig i den i diverse amerikanske film, hvor folk har boet på ’lofter’ og andre anderledes lokations. Hvis du ønsker en newyorkerstil, så er det bare at banke de rå mursten frem, lad dine loftbjælker komme frem, og lad din rå ubehandlede trægulve være sådan. Af møbler er stålreoler, arbejdslamper, og planke- eller betonborde meget ind. Også skal der helst ikke for mange farver ind i boligen, det er meget sort/hvid.

Retro

Retro er ligesom nordisk en stilart, der udspringer fra Skandinavien. Og her vil man ofte opleve klassiske møbler, fra alt fra 50-70’erne. Man bruger i denne stile meget, keramik og teak. Hvis man tænker på magretheskålen, teakmøbler, og designer lædersofaer har man et meget godt billede af retro stilen. Også er denne stil også meget farverig, og fyld med loppefund.

Comments are closed.