Det er ikke altid rentabelt at bygge til

Danskerne er vilde med gør-det-selv projekter, og i 2016 har danskerne slået rekord i bolig renoveringer. Men det er ikke altid, at boligrenoveringer er en overskudsforretning i forhold til et senere videresalg af boligen. Det er dog forskel på, hvad der kan betale sig at renovere, samt hvilket hus, du har.

Disse steder tilfører du værdi til markedsværdien af dine bolig

Det er dyrt at bygge til, men de ekstra kvm på boligen kan sagtens højne din boligs markedsværdi. Det afhænger dog af, hvor din bolig er placeret. De fem kommuner, hvor du tjener mest på en tilbygning er:

  1. Gentofte
  2. Lyngby-Taarbæk
  3. København
  4. Rudersdal
  5. Gladsaxe

Her ligger kvm prisen på mellem 29.362 kr. i Gladsaxe til 39.848 kr. i Gentofte. Det er en pris, der lagt overstiger de omkostninger, du bruger ved en eventuel ombygning. Generelt set kan du gå regne på, om dit hus vil stige i værdi udover den omkostning, du har til renoveringen. Laver du et overslag med de udgifter, du forventer at få ved renoveringen og dividere det ud på det antal kvm, du udvider boligen med, finder du ud af, om du kan tjene på renoveringen. Uanset hvad så kan renoveringen give en forbedring af boligen for dig, som bor i den. Også selvom prisen på en renovering er mere, end hvad den vil tilføre af værdi til boligen. Måske løser tilbygningen et pladsproblem for dig, og det betyder, at du ikke skal flytte til en anden bolig for at få plads til et ekstra barn eller lign.

Renoveringer, der næsten altid øger boligens værdi

Der er nogle renoveringer, som næsten altid vil gøre dit hus nemmere at sælge til din ønskede pris, det kan eksempelvis være efterisolering af boligen, så energimærket forbedres og en kommende køber kommer til at spare penge til el og varme. Derudover kan nye vinduer også hjælpe på problemer med isoleringen og betyder desuden noget for det visuelle indtryk af huset, så det fremstår flot og velplejet for eventuelle købere.

Er taget gammelt vil det også kunne betale sig at lægge nyt tag på. Det trækker ned i prisen og gør huset sværere at sælge, hvis køber selv skal i gang med at lægge tag på, så snart han overtager huset. Det er ikke alle, der har lyst til at købe et håndværkertilbud, selvom prisen er tilsvarende lavere. Så for at gøre huset nemmere at sælge, kan det være en god idé at gøre arbejdet forud for et salg.

En renovering der er nemmere at gå til, er at forbedre husets visuelle udtryk ved blandt andet at give træværket en ordentlig omgang træbeskyttelse eller maling. Har du trapper af træ og træstakit omkring huset, gør det meget for udseendet at pifte det op. Dette er desuden en renovering, som du selv kan give dig i kast med, selvom du ikke er en erfaren gør-det-selv mand. Tag i byggecentret og få rådgivning omkring den rigtige maling/træbeskyttelse.

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment