Invester dine penge

Investering af sine penge kan være en jungle at finde rundt i, og ofte er investering også forbundet med, at det kun er noget de rige gøre. Men det er en forkert opfattelse. Investering er for alle, og her hjælper vi dig til at komme i gang.

Hvorfor investere?

Der er rigtig mange gode grunde til at du skal investere dine penge. Står din formue på en helt almindelig lønkonto, bliver den langsomt mindre og mindre. Investerer du derimod dine penge, arbejder dine penge for dig, i stedet for at du skal arbejde for dine penge. Samtidig er investering noget som alle kan nyde godt af – uanset alder og formue. At det kun er for rige mænd i jakkesæt, er en gammeldags tankegang og man kan sagtens investere for forholdsvis få penge.

Formålet med at investere er at skyde penge ind i noget, som man håber stiger i værdi over tid. På den måde vil man nemlig kunne skabe et afkast, når man sælger igen. Ofte er der tale om gætværk når man investerer, da man aldrig kan vide hvordan priserne udvikler sig i fremtiden. Der er dog nogle investeringer der er mere sikre end andre. Læs mere her hvis du er klar til at komme i gang med at investere, men mangler lidt ekstra penge for at det bliver rigtig sjovt.

 

Hvad skal du investere i?

En af de mest gængse ting at investere sine penge i, er aktier. Når du køber aktier, køber du en lille den af den virksomhed, du køber aktierne i. Hvis selskabet du har investeret dine penge i klarer sig godt, stiger værdien af dine aktier og du kan sælge dem til et højere beløb end du købte dem for. Aktiemarkedet har flere fordele. Det er nemt at komme i gang med, da du enten kan handle aktier gennem din netbank, eller oprette en konto hos en aktiemægler. Samtidig kræver det ikke store beløb, og du kan principielt investere 100 kroner. Tilmed kan du sælge aktierne mere eller mindre øjeblikkeligt, hvis du skal bruge pengene.

En anden god mulighed er investering i fast ejendom. Du kan enten investere i en bolig som du selv skal bo i, og håbe på at den er steget når du sælger, eller du kan investere i en bolig for at leje den ud og tjene penge på lejen. En fordel ved fast ejendom som investering er, at det er et mere sikkert marked end for eksempel aktiemarkedet, der kan ’krakke’ fra den ene dag til den anden. En ulempe er derimod at dine penge i højere grad er bundet, og at det kan tage tid at få solgt en ejendom.

 

Alternative investeringer

Udover de nævnte investeringsformer, som er nogle af de mest gængse, er de ikke de eneste. Har du mod på det, kan du for eksempel investere i kunst eller gamle biler, hvis du tror at værdien vil stige markant. Ofte er det dog forbundet med større risiko, med mindre man ved rigtig meget om henholdsvis kunst eller gamle biler. Ellers kan værdien hurtigt falde i stedet for at stige.

Herudover kan du investere i diamanter, hvilket kan være en særdeles god forretning – der er dog delte meninger om risikoen. Især de sjældne pink og blå diamanter forventes at stige i værdi, da minen de kommer fra, efter sigende lukker om få år.

Comments are closed.