Der er kæmpe besparelser ved at vælge det rigtige realkreditlån

Der er typisk mange penge at spare ved at vælge det rigtige realkreditlån.  Når folk skal købe ny bolig, vælger de typisk at gå ned i deres nuværende bank og få et lån. Da bankrådgiveren altid vil sige at hans lån er det bedste for dig kan det ofte være svært at vurdere om han har ret. For at du får lettere ved at vurdere om du vælger det rigtige realkreditlån er det vigtigt at forstå opbygningen af lånet. Vi vil i denne artikel forklare de vigtigste begreber og forklare hvordan du vælger det rigtige lån.

 Er flexlån eller fastforrentet lå bedst

Flexlån og fastforrentet lån er de 2 typer lån, som du kan vælge imellem når du går ned i banken og vil låne penge. Forskellen på de 2 lån er illustreret nedenfor:

Fastforrentet lån Flexlån
Renten bliver fastlagt ved lånets oprettelse Renten er fleksibel, hvilket betyder den kan falde eller stige.
Længere løbetid. (Normalt 30 år) Kortere løbetid. (Normalt 3-5 år)
Samme pris igennem hele lån Større risiko for at blive dyrere, eller kan blive billigere

 

Tabellen viser en klar forskel imellem de 2 typer af lån, men hvilket er bedst?

Der er ikke noget entydigt svar som altid gælder, ligesom at der ikke er noget entydigt svar på hvilken investering der er bedst.

Du skal først og fremmest spørge dig selv om du kan slappe af og sove om natten, hvis renten stiger. Hvis ikke du kan klare usikkerheden bør du ikke vælge et flexlån.

Et fastforrentet lån er normalt bedst hvis du ikke kan klare at have usikkerhed når det kommer til penge, hvilket du først og fremmest må gøre op med dig selv

Hvordan får jeg en lille bidragssats

Bidragssatsen er det gebyr som realkreditinstituttet tager. Det er med til at dække administrationsomkostninger og som sikkerhed for et eventuelt tab ved lånet. Da det er med til at dække et eventuelt tab betyder det at hvis boligens værdi stiger, så falder bidragssatsen.

 

Få hjælp af en uafhængig rådgiver til at vælge det rigtige lån

Da det kan være svart at gennemskue hvilket lån der er det billigste realkreditlån, kan det være en hjælp at få hjælp af en uafhængig rådgiver. En uafhængig rådgiver kan sammenligne de forskellige typer lån og finde det bedste og billigste lån til dig. Når du skal vælge en rådgiver er det vigtigt at sikre dig at personen ikke har nogen tilknytning til en bank. Derudover skal du selvfølgelig sikre dig at din rådgiver er ekspert på emnet, så du ikke ender op med en helt forkert type lån.

 

Idet vigtigste er at du får gjort noget, og aktivt får tjekket op på at du rent faktisk har det billigste lån, for uden handling er denne viden ligegyldig.

No Comments Yet.

Leave a comment