Kom godt i gang med at låne penge

Det er er ikke altid at det er lige nemt at få lov til at låne penge, de fleste forventer faktisk at du har en masse informationer til rådighed før du kan blive godkendt til et lån. De forventer også at du har styr på din økonomi, og vi har selvfølgelig samlet en række gode råd til hvordan du bliver klar til at optage et lån til bil, hus, eller andet du går og mangler.

Få styr på økonomien

Noget af det vigtigste som banken vil forespørge fra dig, er et budget. Det er så vigtigt at du har helt styr på dit budget, brug gerne lang tid på at tjekke din konti igennem for at kortlægge dine reelle udgifter og indtægter. De fleste af os bruger mere på streamings tjenester, mad og impulskøb end vi lægger mærke til. Det kan være en god idé at printe kontoudtog ud, så du kan sidde med dem i hånden og regne dig frem til hvad dine reelle udgifter er hver måned, så kan du langt nemmere gennemskue unødvendige udgifter, og hvad dine reelle indtægter er hver måned.

I forbindelse med optagelse af lån, er det vigtigt at du har et rådighedsbeløb der gør det muligt at betale renterne, men også afdrage på lånet. Lånudbyderen vil forvente at du betale lånet af i løbet af en given periode, også kaldet løbetiden. For at optage lånet bliver du nødt til at have et rådighedsbeløb der gør dig i stand til at betale lånet tilbage inden for løbetiden, så det er en rigtig god idé at ligge et præcist budget og holde sig til det igennem løbetiden.

Få styr på at låne penge

Det bedste lån eller kviklån er selvfølgelig gennemskueligt, men det kræver at man ved noget om termerne der bruges når der snakkes private lån. Det er vigtigt at være opmærksom på renten af lånet og antallet af årlige rentetilskrivninger. Renten er altid giver i procent, og bliver tilføjet til lånet når der er rentetilskrivning, hvilket ofte er en gang i kvartalet, men der er lån hvor det er en gang om måneden og nogle en gang om året, det er bare meget sjældent. Udover renten er det vigtigt at være opmærksom på ÅOP’en, som står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP’en giver herved et overbliver over hvad lånet årligt, vil koste i gebyrer, udgifter og renter. Hvis du har styr på renten, rentetilskrivninger og ÅOP er du godt på vej til at finde det bedste kviklån til dig. Det er dog værd at nævne, at en stor forskel i rente og ÅOP tyder ofte på flere skjulte gebyrer og udgifter i forbindelse med lånets løbetid.

Comments are closed.