Hvad koster det at rydde et dødsbo?

Hvis du står i den forfærdelige situation, at du skal have ryddet et dødsbo, ved du sikkert, hvor svært det er at få ordnet alt det praktiske.

Herudover kommer der det økonomiske. Det kan koste alt fra 2.000 til 10.000 kroner at rydde et dødsbo. Det handler naturligvis om størrelsen, hvor en lille lejlighed er ret billig, mens et stort hus er meget dyrt at rydde.

Det kan dog også være, at du skal rydde et dødsbo af mindre triste grunde – måske har du købt det?

En mands skrald, en anden mands guld

En måde at tjene hurtige penge på, er at købe inventaret fra et dødsbo. Mange mennesker ejer en eller flere ting, der er mange penge værd. Og moden skifter hele tiden, så hvis du har plads til det og tålmodighed, kan det hele blive en sand guldgrube.

Det kan virke lidt etisk forkert, men man kommer aldrig i kontakt med afdødes slægtninge, og det er egentlig ikke meget anderledes end at købe noget i genbrug. Forskellen er, at du ikke altid kan vælge og vrage på samme måde som i en butik. Når man køber et dødsbo, er det ofte hele mængden du køber, og du ved ikke altid hvad du får. Dog er det ofte meget billigt, og der er næsten altid noget værdifuldt at finde iblandt.

Se mere her om hvordan det foregår, når man tømmer et dødsbo. Og hvis du tilmed leder efter nogen, der kan tømme et dødsbo for dig, kan du også finde hjælp der. Alt efter størrelsen på boet og mængden af tingene, der skal ryddes ud, kan det koste forskelligt.

Hvis du står med et dødsbo, kan du tjene penge på at sælge tingene. Man kan få en vurdering af tingene i de fleste auktionshuse, hvor du så kan stå for selv at sælge tingene, eller lade auktionshusene gøre det for dig. Det kan også gøres online, så du kan sidde derhjemme og følge med i det.

Værd at vide, når du krejler

Selvom gamle ting kan virkelig ubrugelige og grimme, kan de altså sagtens være lige hvad den rette samler leder efter. Nogle ting kan være døgnfluer og har høj værdi i kort tid, men andre er altid populære og dyre. Det kan eksempelvis være designermøbler, som også ofte er svære at få fat i. Nogle eksempler på det er Ægget, som et en kendt stol, og PH-lamper. Disse er til gengæld også meget dyre, og du skal være enormt heldig for at få fat i sådan en.

Det betyder også noget hvilken stand, tingene er i. Nogle købere vil stadig gerne købe ødelagte møbler, for at sætte dem i stand. Men møblerne er selvfølgelig mere værd, jo bedre stand de er i.

For ofte kan tilsyneladende gammelt skrammel faktisk være en del kroner værd. Og med den rette genstand, kan der være mange købere om det. Og så gælder det bare om at prutte om prisen, så du får mest ud af det.

 

Comments are closed.