Kviklån i enorm vækst – unges gæld har aldrig været større

Danskerne har aldrig været så glade for at låne penge, som de er i dag. Et stærkt stigende antal lånefirmaer, samt nye måder at låne penge på, har fået specielt det unge segment til at låne i stor stil. Dette har blandt andet medført, at de unges gæld aldrig har været større, viser analyse af Finansrådet.

Hver 5 ung med gæld på over 100.000 kroner

Analysen der blev foretaget af Finansrådet, viser at hver 5. ung sidder med en gæld på over 100.000 kroner. Dette er et stigende problem for det unge segment, og det vidner om at tendensen med at indtægterne ikke matcher udgifter og forbrug, er stigende.

Det er blandt andet de unges stigende forbrugs behov, der forvrider synet på hvad der i hverdagen kan blive råd til, og hvad der må vente. Analysen viser at de unge køber varer og goder for lånte penge i stedet for at spare op.

Det vurderes blandt andet at være fordi at tilgængeligheden for lån, samt de stigende muligheder for at optage lån bliver større og større.

Tidligere var optag af lån noget man gjorde i banken, hvor man ofte blev rådgivet af en person bag skranken. I dag er det muligt at foretage et lån direkte fra mobilen, uden spørgsmål fra noget, og pengene er ofte sat ind på kontoen inden for 24 timer.

Overblik over de hyppigst optagede lån

Kassekredit

En kassekredit giver mulighed for at trække penge over på dankortet ”lovligt”. Det vil sige, at man kan bruge flere penge end man har på kontoen, uden at skulle betale tilbage i faste rater, som man normalt ville skulle på et lån. Bankerne foreslår ofte en kassekredit til de unge, da de tjener flere penge det.

Da man med en kassekredit ikke er tvunget til at betale tilbage i faste rater, vil man over længere tid komme ud for at skulle betale renter af beløbet man er i minus.

Forbrugslån

Forbrugslån kan sammenlignes med en kassekredit, og vil ofte foretages med samme rente som en kassekredit. Ved optag af et forbrugslån er man blot tvunget til at betale tilbage i faste rater, hvilket gør at man nedbringer gælden. Derfor anbefaler flere økonomer, at foretage et forbrugslån frem for en kassekredit.

Kviklån

De sidste mange år, har der været en stærk stigning af nye kviklåns udbydere. Det kan være en jungle at finde rundt i alle de detaljer der omfatter et kviklån, og det kan forvirre de unge mennesker.

Det behøver ikke at være en skidt ting at foretage et kviklån. Det er dog vigtigt at man sætter sig ind i detaljerne omkring lånet og sammenligner de forskellige lån, for at finde det rette.

No Comments Yet.

Leave a comment