Lev mere miljøvenligt med 3 enkle trin

Vil du også leve mere miljøvenligt? Vi guider dig til en mere miljøvenlig og grøn hver dag.

Gør din bolig grønnere

Fra de fleste danske boliger, fosser der en masse unødvendig energi ud. Det er blandt andet fra elektroniske apparater, som får lov til at stå på standby hele natten. Sørg for at alt der ikke bruges, slukkes. På sigt kan man spare rigtig meget energi og penge.

Hårde hvidevarer er ægte strømslugere, og det er derfor en god idé hvis du har tid til at tage stilling til hvorvidt du har brug for så stor en fryser, eller om du måske bare skal skrotte den? Ellers kan du jo også overveje at skifte de ældre hvidevarer ud med nyere modeller som er mere miljøvenlige.

Vask tøj ved lav temperatur og fyld altid vaskemaskinen helt op. Det er en skrøne, at tøjet bliver renere af varmere vand. Vaskepulveret er i dag designet således, at det nok skal få tøjet rent selvom du vasker på 30 grader eller under.

Ta’ kortere bade, eller skip badet engang imellem. Det er både dårligt for miljøet, og for din hud med for lange bade.

Hvis du har en brændeovn eller kakkelovn, så overvej alternativer til at opvarme dit hjem. Hvis du ikke kan leve uden, kan du altid vælge en mere miljøvenlig form for brænde. Hos Stampemollen-traepillen.dk kan du få træpiller som har meget lidt CO2-udledning i forhold til normalt brænde.

Få en moderniseret isolering i din bolig. Herved kan du både spare penge og passe på miljøet.

 

Få mere miljørigtige madvaner

Der er rigtig meget diskussion, om hvordan man spiser miljøvenligt. Først og fremmest kan du sænke dit kødforbrug. Oksekød er den værste miljøsynder, da oksen kræver utroligt mange ressourcer, at opdrætte. Herefter kommer svin, kylling osv.

Køb lokale grøntsager og frugt, og køb efter sæson. Tænk over hvor langt de forskellige eksotiske grøntsager og frugter, bliver transporteret. Derudover smager grøntsager og frugt som er dyrket lokalt, også bedre.

 

Den grønne transport

Du kan sagtens optimere, for at transportere dig selv mere miljøvenligt. Cyklen er det mest miljørigtige transportmiddel, da den ingen CO2-udledning har. Hvis du har længere transport til arbejdet, er offentlig transport også et godt alternativ til dieselbilen. Hvis det er for bøvlet med offentlig transport, og du har mulighed for at købe din egen elbil, er det også godt for miljøet, på sigt.

Rejser du meget til udlandet via fly? Se om du kan skifte de lange rejser til den anden side af kloden, ud med togrejser til Sverige eller andre lande tæt på. Du kan også skære ned, på dine flyrejser, så du tager én lang ferie, i stedet for tre små.

Comments are closed.