Milliardær bliver topchef i Danske Commodities

Den 41-årige Henrik Lind stiftede selv virksomheden tilbage i 2004 og har tjent milliarder på den. Nu skal han omsider selv stå i spidsen for energikoncernen Danske Commodities.

I de seneste par måneder har Henrik Lind selv fungeret som midlertidig direktør, i mens bestyrelsen i energikoncernen i samarbejde med et headhunterfirma, har været på udkig efter den rette kandidat til stillingen.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at erhvervsnyheden kom frem omkring at virksomheden ville skille sig af med deres daværende topchef Dirk Mausbek og derfor har de skulle bruge noget tid på at finde den person, der vil kunne løfte virksomheden videre fremadrettet.

Danske Commodities handler med el, gas samt klimacertifikater og har hovedkontor i smilets by Aarhus. Henrik Lind har tidligere været i spidsen for virksomheden, i takt med at han grundlagde den, men tilbage i 2010 overlod han den daglige ledelse til andre.

Det gjorde han, så han selv kunne få mere tid til hans egen familie samt til handel med værdipapirer og ejendomme gennem hans investeringsselskab Lind Invest.

Efter vokset Danske Commodities til mere end 400 medarbejdere samt en fordobling af omsætningen til næsten 15 mia. kr. fra 2010-2014.

Senest har væksten ikke været tilfredsstillende og virksomheden har både været ude i en større fyringsrunde samt en omorganisering. Derfor er Henrik Lind nu atter igen topchef for hans livsværk Danske Commodities.

No Comments Yet.

Leave a comment