Overvejer du at skifte bank? Dette skal du være på udkig efter

Overvejer du at skifte bank? Det er heldigvis rigtig nemt, men renter, gebyrer og priser er ikke ens fra bank til bank.

Der kan være mange penge at spare, hvis du finder den bank, der matcher dine behov bedst muligt, men det kan være svært at finde hoved og hale i de mange forskellige udbydere på markedet, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i hver eneste banks tilbud og muligheder. Vores hverdag og daglige liv bliver mere og mere digitaliseret – også din banks.

Derfor kan du med fordel starte med at spørge dig selv, hvilke forventninger du for eksempel har til en bankrådgiver, og hvor du helst ser jeres dialog finde sted?
Læs videre og bliv klogere på, hvordan du skal gøre og hvad du skal holde øje med.

Stor forskel på bankpriser

Der kan være utrolig forskel på priser fra bank til bank, nok også mere end du er klar over. Men hvordan finder du ud af, hvilken bank der er billigst, og hvor du kan forhandle de bedste aftaler?

Hold øje med ÅOP, også kaldet Årlige Omkostninger i Procent, hvis du leder efter det billigste lån, da denne viser de samlede låneomkostninger i form af renter og gebyrer og gør det utrolig nemt at sammenligne forskellige lånetilbud. Renter og gebyrer kan du ofte forhandle om, og det er en god idé at snakke med din nuværende bank og bankrådgiver, når du har fundet det mest fordelagtige tilbud – prøv da om din nuværende bank er villig til at matche tilbuddet. Du kan endda også ende med et endnu bedre tilbud. Vær dog opmærksom på, at din bank også agerer sælger. Med andre ord, skal du spørge dig selv, om du i virkeligheden har brug for de ekstra ydelser, de gerne vil sælge til dig, herunder fx forsikring og kreditkort.

Hvilken er den bedste bank?

Der findes ikke ét fast svar på, hvilken bank der er den bedste, da det afhænger af, hvilken type kunde du er. Alle banker er interesseret i ”den gode kunde”, der ikke optager for meget af bankpersonalets tid, overholder aftaler, har styr på sin økonomi og gerne har et vist engagement hos banken. Engagement i den forstand, at du er i interesseret i udlån eller andre finansielle produkter, som banken tjener på. Der er altså stor forskel på, hvad den bedste bank udgør, da det afhænger af dig, og om du er erhvervskunde, har boliglån eller andelslån eller er almindelig lønmodtager. Nogle banker vil altså per automatik passe bedre til dig end andre. Her kan du blive klogere på, hvad en bank kan tilbyde dig.

No Comments Yet.

Leave a comment