Privatleasing

Leasing har været kendt og brugt i mange år på bilmarkedet. Men det er først i de seneste år at privatleasing er vundet frem for den almindelige forbruger. Leasing af bil er et alternativ til finansiering af at have bil. Ikke at eje en bil. For når du køber en bil er du selv ejer af den. Får du den finansieret din bil i et pengeinstitut eller lignende, så er bilen 100 procent din, når gælden er indfriet. Indtil da har långiveren pant i bilen, og er dermed panthaver. Når du leaser en bil, er det i kontraktperioden ikke din bil. Du lejer den i princippet. Nogle leasingaftaler giver dog mulighed for at købe bilen efter endt leasing periode. Privatleasing kan give normale mennesker mulighed for at kører i f.eks. en Audi A5 eller en Audi A6, uden at stifte et stort lån på omkring 500.000-900.000 kr. i banken.

Kom fra A til B

Men rigtig mange mennesker i ligeglade med at eje en bil. Deres eneste behov er at kunne blive transporteret fra a til b i en bil. Og så kan privatleasing være en mulighed. Nogle af dem er heller ikke interesseret i at stifte gæld, eller skylde penge i rigtig mange år, bare for at have en bil til rådighed. Og det er hvad du får, når du leaser en bil. En bil til rådighed i en aftalt periode, til en fast aftalt pris, og som regel inklusiv serviceaftale. Det er  en ret overskuelig måde at have bil på

Udskift bilen hyppigt med privatleasing

Mange vælger privatleasing, på grund af de ønsker at udskifte bilen hver 3-4 år til en helt ny. Så de altid har den nyeste og smarteste bil. En anden fordel ved at udskifte bilen hver 3-4 år, er at du altid har den nyeste sikkerhed, der vil beskytte dig, hvis ulykken skulle være ude. Når du leaser en bil skal du hellere ikke selv bruge tid på sælge den efter endt leasingperiode, du skal blot aflevere den tilbage. Så klare leasingselskabet resten.

Økonomi leasing kontra køb.

Om det kan svare sig at lease i forhold til at ”eje”, er der mange meninger om. Det kommer fuldstændig an på bilmodel, leasing-model med mere. Men en klar fordel ved leasing er at service er inkluderet. Ingen overraskelser fra værkstedet. Den pris er allerede regnet ind i det faste månedlige beløb som betales. Selvfølgelig er der ikke mange udgifter ved en ny bil i form af reparationer. Men bare de faste servicetjek kan jo godt løbe op i flere tusinde kroner på et år. Det sparer man ikke ved en leasingaftale, men det er indregnet.

 

No Comments Yet.

Leave a comment