Sådan sidder du rigtigt på kontoret

Du arbejder måske på et kontor, og du kan godt få lidt ondt i ryggen, fingrene eller underarmen i løbet af sådan en dag. Her får du tips, hvordan du bør sidde, og hvad du kan gøre for ikke at få ondt nogle steder, og for at forebygge kommende skader.

Når du arbejder, er det vigtigt, at du sidder godt ved dit kontor, så du ikke får arbejdsskader. Derfor er det godt, at du sidder ved et godt skrivebord og stol. Her får du en del tips til at sidde rigtigt.

Læs herunder omkring alle tipsene, så du holder længere ved skrivebordet.

Hoved

Når du sidder på din stol på dit kontor, så er det vigtigt, du sidder godt også med hovedet. Derfor er det godt, hvis du kigger ned på skærmen og ikke op på skærmen, så du undgår at få ondt i nakken. Det er hjælper også på din nakke, hvis din skærm er cirka en armslængde fra dig. Dine øjne har også godt, af at kigge ud ad vinduet en gang imellem, det hjælper dig med at indstille musklerne omkring øjnene og det hjælper også i mod øjentræthed.

Skuldre

Det er vigtigt at du får siddet rigtigt. Derfor er det godt at skuldrene slapper af. Hvis du kan mærke at dine skuldre er presset op, så er dit bord for lavt, og du skal derfor hæve det indtil at skuldrene slapper af.

Underarmen

Det skrivebord du sidder ved, skal gerne være så stort, at du kan lægge din underarm på den, så underarmen slapper af, så det kun er fingrene der bevæger sig på tastaturet. Hænderne skal også ligge på tastaturet eller musen, når du ikke skriver eller klikker. Da hvis hænderne altid er løftet over tastaturet eller musen, så belaster du musklerne på oversiden af underarmen.

Længden

Det er altid vigtigt at sidde ordentligt, derfor kan du med fordel have en pude liggende ved din lænd. Dertil er det vigtigt, at fødderne er placeret fladt på gulvet eller på en ben støtte.

Knæ

Du skal gerne sidde i en 90 graders vinkel med dine armene hvilende på skrivebordet. Det er også en god en ide at have benene bukkede mere end en 90 graders vinkel, så du slapper af i benene, og så du sidder rigtigt i forhold til skrivebordet. Hvis du har en tendens til at få lidt ondt ryggen en gang i mellem, så er det en god ide ikke at have benene over kors.

Stå op

Dertil skal du helst have tastaturet, så langt væk fra dig som muligt, og du skal helst have musen inde foran dig, på den måde får du ikke ondt i håndleddene og fingrene. Hvis du sidder ved et hæve-sænke bord, så er det en god idé, at stå op nogle gange i løbet af en arbejdsdag. Du kan købe hæve-sænkeborde og skrivebordsplader flere steder på nettet.

 

Udover at det er vigtigt at sidde rigtigt, så er det også ekstremt vigtigt at sidde og arbejde med noget som interessere en, og med noget som man har en passion for. Det er også vigtigt at have nogle rigtig gode kollegaer, man har det godt med.

 

Tak for at du læste med. Jeg håber du blev inspireret til, hvordan du skal sidde og arbejde på dit kontor. Hvis du ikke, har et hæve-sænke bord, så er det en god idé at få bestilt såda

Comments are closed.