Skat betaler 6 mio. kr. for Panama-papirer

En anonym kilde har solgt hemmelige og fortrolige oplysninger om 500-600 danske skatteydere med selskaber i Panama til Skat for et svimlende beløb på 6 mio. danske kroner.

Skat fortæller selv, at de har fået de oplysninger, som de er blevet lovet og at de havde mulighed for, at gennemgå materialet inden de betalte, som består af en række filer, der omfatter tusindvis af hemmeligholdte skattepapirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Desuden indeholder de modtagne oplysninger også stiftelsesdokumenter, aftaler, korrespondancer m.m., der skal være med til at kunne identificere de danskere, der i de forgangene år har haft oprettet selskaber i skattelyet Panama.

Betalingen sker efter at vores skatteminister Karsten Lauritzen tidligere på året godkendte, at Skat kunne købe de fortrolige oplysninger fra den anonyme kilde.

Det var allerede tilbage i april i år, at de såkaldte Panama-papirer blev lækket. Det er dog først nu, at Skat efter flere prøvesager og korrespondancer har købt de hemmelige oplysninger.

Jim Sørensen fra Skat fortæller, at det næste skridt nu er, at komme et spadestik dybere og dermed finde frem til de formodede personer og undersøge deres skattemæssige forhold.

Han fortæller yderligere, at det vil kunne danne grundlag for om der fremadrettet, vil blive rejst sager om manglende skattebetaling af de involverede personer.

 

No Comments Yet.

Leave a comment