Søgen efter det gode lån

At låne penge er altid en risikabel affære, især hvis du ikke er påpasselig med, hvor mange penge lånet indeholder. Regel nummer et ved lån er altid, at du aldrig skal låne så mange penge, at du ikke kan betale renterne tilbage.

Før du giver dig til at lån penge, er du derfor nødt til at sætte dig ned og gennemgå din egen økonomi. Hvor meget kan du spare op til at tilbagebetale lånene? Hvor meget skal du betale tilbage og hvor ofte? Hvad er det helt specifikt, som du skal bruge pengene til, og er det lånet værd?

Når du har vurderet disse ting, kan du begynde virkelig at overveje, hvordan du vil låne pengene. Der er mange muligheder derude, og det gælder om at finde et lån, der passer til din situation. Du finder Lånekassen her – som giver dig et godt overblik over de mange lånemuligheder, du har.

Lån til de specifikke ting

Hvis der er én bestemt ting, som du ønsker at købe, men som er for dyr til, at du kan betale for den med dine egne penge, er der et par forskellige muligheder. De ting, som folk oftest låner penge til, er hovedsaligt bolig og forskellige transportmidler – for eksempel biler, motorcykler og sågar både.

Ovennævnte eksempler er alle ting, der koster utrolig mange penge. Derfor er det ofte oplagt at tage et lån for at betale for dem. At spare op i flere år er ikke altid en mulighed, da andre kan komme ind fra sidelinjen og købe den bolig eller motorcykel, som du selv havde kigget på.

Der findes derfor lån, der er rettet specifikt mod sådanne ting. Boliglån er udbredte, men der findes også billån, bådlån og motorcykellån. Det er således rimelig åbenlyst, hvor du skal lede på denne front.

Lån til trange tider

Af og til kan der komme perioder, hvor din økonomi halter, og du risikerer at komme bagud i dine regninger. Her er det især vigtigt at være forsigtig med lån, for du skal huske, at du skal betale pengene tilbage igen. Du er derfor nødt til at vurdere, hvordan du bliver i stand til at betale lånet tilbage, hvis du i forvejen ikke har adgang til mange penge.

Det er dog i disse situationer, at du finder lån som mikrolån, forbrugslån og studielån. Studielån er specifikt til studerende, der ikke klare sig på almindelig SU – eventuelt på grund af en høj husleje. Mikrolån og forbrugslån er dog tilgængelige for alle, og du skal være forsigtig her, da de er lån, som det er forholdsvis let at få. Det kan derfor virke fristende blot at springe ud i dem, men husk nu at tænke dig om.

Når du først sidder i gæld, vil flere lån ikke hjælpe dig ud af den. Sørg derfor for at du kan betale din gæld tilbage med dine egne penge. Rundt omkring på internettet findes der hjemmesider, der kan hjælpe dig med at beregne, hvor meget du ender med at skulle betale for dit lån. Det kan hjælpe dig med at finde det rigtige tilbud.

Comments are closed.