Tandlægerne tjener fortsat styrtende – Prisen afhænger af kvaliteten

De danske tandlæger har aldrig tjent så meget som de gør idag. Men for kunderne kan det for mange være en irriterende, og en smule frygtet ting, at gå til tandlægen. Tandlægen er ikke ligesom et normalt lægebesøg betalt via staten, og der skal derfor gribes til lommerne, hvilket kan være med til at afskrække, især den unge den af befolkningen. 

Det er nødvendigt at vedligeholde tænderne, ved at gå til tandlægen, og det er derfor relevant at få mest ud af tandlægeregningen, ved at finde den rette tandlæge, der er kompetent til at løse tandproblemerne.

Danske tandlæger tjener styrtende

De danske tandlæger har aldrig tjent, så mange penge som de gør i dag. En ny brancheanalyse fra NN markedsdata viser at de danske tandlæger, har øget deres overskud med hele 46% siden år 2011.

Konkurrencen på markedet for tandlæger har en påvirkning på priserne. Det er derfor muligt at finde en billigere tandlæge i København, hvor udbuddet er noget større end i en mindre kommune, hvor der kun er en enkelt tandlæge. Det er derfor også tandlægerne i de mindre kommuner, der har oplevet den største stigning på indtjeningen i løbet af de sidste.

Danskerne er dårlige til at gå til tandlæge

I Danmark får man betalt tandlægebesøg indtil man fylder 18 år. Det er derved muligt, at tage til tandlægen og få den behandling der skal til for at løse problematikken kvit og frit.  Men når man i Danmark fylder 18 år får man ikke længere betalt tandlægebesøg, og man er derfor nødt til selv at betale for tandlæge tjek og behandlinger.

Sidste år gik 58% af befolkningen i alderen 18-64 år til tandlægen. Resultatet viser, at hele 42% af den danske befolkning i den undersøgte alder, ikke gik til tandlægen sidste år. Det anbefales at gå regelmæssigt til tandlægen for at vedligeholde en god tandhygiejne. Eksperter mener derfor, at det er bekymrende at hele 42 procent af befolkningen ikke var til tandlægen i 2015.

Det er især befolkningsgruppen der befinder sig i 20´erne, der ikke overholder deres tandlægebesøg, hvorimod den ældste del af den undersøgte aldersgruppe, er noget mere flittige med tandlægebesøgene.

Tpfrb.dk er en af de mange tandlæger, der prøver at fange målgruppen i 20´erne, som er dårlige til at gå til tandlægen. Hos dem er det muligt at få studierabat, for at lette på den irriterende tandlægeregning.

 

Kvalitet og pris hænger sammen

Ligesom med mange andre varer, hænger kvalitet og pris sammen. Det er ligesom med dagligvarer muligt at købe et discount produkt, hvor der er slækket på kvaliteten. Det vil derved være muligt at finde en billig tandlæge, men det er værd at undersøge, hvordan kvaliteten hænger sammen med prisen.

Det kan derfor anbefales at sammenligne tandlæger, for at danne et overblik over produkterne som udbydes. Derved er der større mulighed for at finde en tandlæge, af en ordentlig kvalitet til fair pris.

No Comments Yet.

Leave a comment