Tips til den gode arbejdsplads

En stærk virksomhed kræver en god arbejdsplads, hvilket indebærer både et godt fysisk, men også et godt socialt arbejdsmiljø. Det fysiske miljø kan man ændre gennem renovering og indretning af arbejdslokaler, hvor det sociale kan optimeres med fælles sociale aktiviteter.

Godt grundlag for en arbejdsplads

Hvordan arbejdspladsen er indrettet, betyder en del for medarbejdernes velvære og arbejdsindsats. Derfor bør man indrette til deres fordel, i stedet for blot at tage til takke med de lokaler, man kan finde. Hvis man køber lokaler eller grund til arbejdspladsen, kan man indrette det helt fra bunden. Man kan eventuelt rive det hele ned, for at ændre selve grundlaget. Hvis ikke renovering er noget, man mestrer selv, kan man altid finde hjælp, om det er til nedrivning på Sjælland eller andet. Læs mere her.

Når alt er revet ned, kan man bygge fra bunden efter eget ønske og behov. For eksempel er det relevant at tænke på, hvor toilet og køkken placeres i forhold til vandrør, men også af hensyn til, hvor medarbejderne skal arbejde, hvor der skal være mødelokaler osv. Der er meget at tage hensyn til, og man kan med fordel hyre en arkitekt, som har fokus på dette.

Indretning

Populært for mange virksomheder er at indrette efter den minimalistiske stil, da det medfører et behageligt arbejdsmiljø. Gulvene kan med fordel være i lyst træ, og væggene ligeledes i lyse, afdæmpede nuancer. Møblerne, borde og stole, kan man godt have i en sort farve, som kontrast til det lyse look. Det kan godt blive et lidt for klinisk look, hvis man udelukkende har lyse elementer.

Når det kommer til pynt og nips, bør man holde dette på et minimum. Det kan være distraherende for medarbejderne, at der er farverige ting rundt omkring, når de skal fokusere på arbejdet. Man kan sagtens have en stor vase med blomster, enkle billeder eller andet som pynt, så det ikke bliver for kedeligt. Ydermere kan man i køkken eller gang have farverige elementer, som ikke er ideelle, hvor medarbejderne arbejder.

Det sociale

Det kræver et godt arbejdsmiljø at opbygge en stærk virksomhed, men det består ikke kun af det fysiske miljø. Det er også vigtigt, at det sociale fungerer på en arbejdsplads. Man kender som udgangspunkt kun sine kollegaer formelt, og flere danskere ønsker at holde det sådan, at fritid og arbejde er adskilt fra hinanden. Dog kan det være en fordel for samarbejdet på arbejdet at have relationer uden for jobbet. Man behøver ikke at være bedste venner med sine kollegaer, men man kan godt tage ud af spise sammen af og til, ud at bowle eller lignende. På denne måde oplever man sine kollegaer på en anden måde, og det er positivt både for ens nye relationer, men også samarbejdet på arbejdet.
Ydermere har mange virksomheder allerede haft glæde af teambuilding. Så man kan med fordel gøre dette til virksomhedens næste arrangement. Dermed bliver man rystet godt sammen, og man får arbejdet med øvelser i fællesskab som styrker samarbejdet, hvilket kan overføres til arbejdspladsen.

Det kræver samspil mellem forskellige elementer at opbygge en stærk virksomhed, vigtigt er at medarbejderne har det godt. Man kan både optimere lokalerne, der fungerer som medarbejdernes fysiske arbejdsmiljø. Derudover kan man optimere det sociale med forskellige arrangementer, så medarbejderne får det bedre med hinanden, hvilket er en fordel for arbejdspladsens samarbejde.

 

Comments are closed.