UBER lukker ned i Danmark

Lige siden den amerikanske taxa app UBER gjorde sit indtog i Danmark, har der været stor kritik af app’en fra særligt taxabranchen i Danmark, der mente, at UBER burde være ulovlig i Danmark, fordi de ikke skulle overholde samme krav, som den etablerede taxabranche.

UBER fungerer på den måde, at almindelige mennesker kan registrere sig som chauffører på app’en, og derefter køre folk fra A til B i deres egen bil. Man får fat i en chauffør ved at oprette en tur på app’en, og så kommer der en person og kører dig til dit bestemmelsessted.

UBER er meget populær i særligt USA, hvor stort set alle unge bruger den frem for en almindelig taxa, fordi det er nemt og billigt. Betaling sker automatisk gennem app’en, når du er færdig med din tur.

Generelt set har UBER været et billigt alternativ til en almindelig taxa, men nu er det altså slut i Danmark, for efter en ny lov blev vedtaget, har UBER valgt at lukke ned i Danmark.

Det betyder, at mere end 2000 chauffører mister den indtægt, de har haft gennem UBER, og at flere mennesker mister en billig måde at blive transporteret rundt på.

Taxabranchen er derimod glad for denne udvikling, for nu har de fået fjernet deres største og mest truende konkurrent.

No Comments Yet.

Leave a comment