Undgå disse faldgruber når du skal investere i bolig

Man skal gøre sig mange overvejelser når man skal investere i ny bolig, uanset om det er en lejlighed eller et hus.  Hvordan er renten i forhold til det pågældende boligmarked? Er renten lav, men priserne på boligmarkedet er støt stigende kan der være ugler i mosen.  Denne artikel vil gøre dig  klog på, hvad du skal være opmærksom på ved boligkøb.

Uanset om du skal købe en andelsbolig, sommerhus, lejlighed eller et helårshus, er der nogle essentielle punkter som er nødvendige at have styr på inden huskøb.

 

Finansering

Det finansielle aspekt ved køb af hus kan have fatale konsekvenser, hvis det ikke bliver udregnet rigtigt. En god idé som boligkøber er at få et lånebevis inden du går ud og køber en bolig, da det giver dig indsigt i  og overblik over din økonomi i i forhold til hvor meget du kan få lov at købe for.  En god idé når du skal købe bolig er at alliere dig med nogle, som er på din side. De fleste ejendomsmæglere er nemlig ikke på din side og har primært sælgers parti.  Her vil en køberådgiver være et godt alternativ, hvor denne kan rådgive dig ift. om du evt. er ved at byde overpris på en bolig.

Der findes et utal af forskellige lånetyper og det forkerte valg kan have stor betydning for, hvordan dit liv kommer til at blive efter boligkøbet.  De fleste vil her foretrække at have så stort et rådighedsbeløb som muligt. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken form for lån og rentetilpasning du vælger i forbindelse med boligkøbet.  For nogles vedkommende vil det en fast rente være at foretrække, hvorimod de for andre er er mere favorabelt med et mere variabelt forrentet lån.

 

Byggetekniker

De fleste boliger har fejl og mangler. Dette kan ikke undgås. Men ofte er disse svære at se med det blotte øje, hvorfor det for mange vedkommende vil være favorabelt at få udarbejdet en tilstandsrapport omkring boligen. Ligesådan vil en byggeteknisk rådgiver kunne fortælle dig, hvad de enkelte dele i tilstandsrapporten betyder, så der ikke opstår nogle grimme overraskelser efter køb af boligen. Hvis der er nogle graverende fejl og mangler kan det være muligt at få nedslag i prisen.

 

Boligadvokat

Det juridiske aspekter når der skal købes en bolig er meget svære at regne ud for en almen borger der ikke har juridisk indsigt.  Ofte bliver selve købsaftalen udarbejdet af selve ejendomsmægleren og normal procedure er, at køber selv sørger for, at ens egne interesser befinder sig i købsaftalen. Derfor skal man ikke vente med at alliere sig med boligadvokat, da pengene kan være givet godt ud i længden og det giver en sikkerhed fra købers side. Dette gælder også hvis du bare vil udleje en bolig, hvor du kan finde et bredt udvalg her.

 

Comments are closed.