Zitcom overtaget af kapitalfond

En britisk kapitalfond har været frem med den helt store pengepung og gjort en fremragende handel. Den britiske kapitalfond har brugt mere end 200 millioner kroner og opkøbt de to jyske hostingfirmaer Zitcom og Scannet. Virksomhederne har hidtil holdt til i henholdsvis Skanderborg og Kolding.

Med 90 medarbejdere og en omsætning på cirka 150 millioner kroner er der kommet en ny stor spiller på markedet inden for hosting til især mindre erhvervskunder. Et markedet hvor der i forvejen er en hård konkurrence og denne konkurrence bliver bestemt ikke mindre nu.

Igennem de seneste år har både Zitcom samt Scannet leveret fantastiske flotte resultater. Det fremgår blandt andet i regnskabet for Zitcom, at de har en omsætning på mere end 81 millioner kroner og en vækst på mere end 10 procent. Zitcom er også kendt for andre brands, som Wannafind, UnoEuro og Curanet. De forskellige brands kan se i sammenligninger med konkurrenter på Hostingguiden.dk.

Scannet har ikke haft nogen forudsætning om, at oplyse deres årlige omsætning. Et god bud vil dog lyde på omkring 70 millioner kroner årligt.

Den endelige størrelse af købssummen for begge selskaber er ikke blevet oplyst. Kendte folk i branchen, anslår dog at HgCapital til sammen skulle have lagt et beløb på mere end 200 kroner for de to selskaber.

Ny øverste chef

Fusionen mellem de to jyske hostingfirmaer har også betydet, at der skulle findes en ny øverste chef. Den nye øverste chef er derfor blevet Stefan Rosenlund, der hidtil har været salgsansvarlig i Zitcom. Den tidligere direktør i Scannet Jan Berg vil fortsætte som driftsdirektør i firmaet.

Mulighed for flere opkøb af samme kaliber

Der har tidligere været rygter om opkøb samt konsolidering af udbydere af hostingservices. Ved fusionen i form af Zitcom og Scannet er det dermed ikke kun rygter mere, men også en reel sandhed. Dermed er der store chancer for, at vi ser lignende opkøb og fusioner i de fremtidige år inden for it-branchen.

Forbrugerne i dag stiller stadig større krav til mere professionelle services og det øger behovet for kapital og større volumen i de danske hostingselskaber, hvis de vil have deres forretning til at hænge sammen.

Ydermere er det danske hostingmarked på nuværende tidspunkt præget af flere mindre udbydere, der vil kræve en større investorer eller en kapitalfond, hvis de skal kunne følge med den hårde konkurrence. Det tyder allerede nu på, at flere hosting-firmaet i øjeblikket undersøger muligheden for enten opkøb eller en fusion med et andet hostingselskab.

Med andre ord kan HgCapitals opkøb af Zitcom og Scannet være startskuddet til en større opkøbsbølge af hostingudbydere, hvor de enten allierer sig med eksterne investorer eller slår sig sammen.

No Comments Yet.

Leave a comment